mandag den 28. februar 2011

Så bages her...

LCHF venligt brød. Nu venter jeg så spændt på resultatet. Det bliver med hvidløgssmag i. Der skulle hytteost i (cremefraiche kunne bruges), men det havde lige forbigået min opmærksomhed, at maleren altså havde blandet hele bægeret med hvidløg og salt, til dressing. Men så smager det måske ikke så meget af klid *SS*.

I dag var jeg med ældsten til kiropraktor igen. Hun havde nu fået røntgensvar og alt var fint. Så hendes bækken som var skævt kan rettes op igen. Ældsten gik i ballarinaer og bare tæer - jeg sagde, hvorfor gør du det i denne kulde. Hun har ondt i foden (og havde ikke flere nyloner der var rene). Det ordnede kiropraktoren også lige, så havde ikke ondt da vi gik derfra.

Da vi gik skulle vi så i Helsam og proviantere - uha næsten 1000 kr - men fik så også købt Epa - Gla fiskeolier. Fandt alt jeg skal bruge til bagning, og også noget jeg ikke skal bruge ;) - de har jo mange lækre ting.

Købte 9 x 2 vanillie i Fakta på bud, de sidste de havde. Macadamia nødder og Paranødder - som begge indeholder under 5% kulhydrat.
Så nu er jeg vist ved at være kørt i stilling til i morgen, hvor vægten hives frem og sukkerabstinenserne starter :O.

Sidder lige og tænker over regel nr. 2 - det må være at jeg ikke må gå i "vejning og madtanke fælden". Har tidligere oplevet en hel besættelse, hvor mad og tanker om vejning fyldte alle mine vågne timer. Vejede mig kun 1 x om ugen - men hvis ikke vægttabet var stort nok, så blev ALT vendt og drejet for at finde ud af HVORFOR. Den fælde gider jeg ikke igen - ting tar' tid, og ævl tar' evigheder - så jeg tar' den med ro.
Har lige fundet mine gl. vejebøger fra DDV - kan se jeg havde tabt 14,6 kg på de første 16 uger - så vil skrive oplysningerne herinde uge for uge - men UDEN at være besat.
Det er ganske som de der forsøger at blive gravide, alle tanker kredser konstant om at tolke på fysiske symptomer, der er gravide over alt i gadebilledet, barnevogne osv.

Så mine regler er:
1. Keep it simple
2. Du når det nok

Week-enden bød på meltdown. Jeg forsøgte mig med at koge syltetøj af nogle jordbær, skal da have noget syltetøj.
Maleren og mindsten kørte. Jeg skulle så regner ud hvor meget Sukrin der skulle bruges. Dét kan min hjerne bare ikke - jeg blev rigtig utilpas og arrig. Fatter ikke lige hvorfor det er sådan det er - men det finder jeg nok heller ikke ud af.

Uha, i morgen skal vægten så også tilføjes :O.

Løb uge 1 dag 2
Crosstrainer 16 min.

fredag den 25. februar 2011

Oppe på hesten igen..

er jeg - kom afsted i motionscenteret i dag - dejligt :).
Har lige tjekket i mine motionsanaler - har ikke været der siden 27/5-09. Jeg bruger denne her til at indtaste mine data. Her kan man oprette en løbedagbog, men der er et væld af andre træningsformer der kan skrives. Den holder også øje med, hvornår skoene er slidt ned - hvilket jeg så har tilgode at prøve....
Har 11 sider med 25 træninger på hver liggende - sjovt at kigge tilbage.
Jeg klarede 5 min løb og 11 gang i skøn blanding - og 15 min. på crosstraineren - der er godt nok laaaange udsigter tilbage til formen - men jeg er tændt.
Det er lavet om i centeret siden "sidst" - kan sq* da heller ikke vende ryggen til et kort øjeblik *GG* - vægge flyttet, kæder sat op så man ikke går en bestemt vej (havde nær væltet det hele ). Så jeg havde lidt svært ved at orienterer mig, men nu er dag 1 da heldigvis overstået og det bliver lettere for mig næste gang.
Vasken jeg ville tage vand i var VÆK - her var knaldet flere skabe op til tasker - så måtte på toilettet, det ved jeg så ikke lige hvor lækkert det er.

Fik lidt "stjålene" blikke (maleren så helt paf ud, hvad betyder det ??) syntes jeg. Tænkte lidt over, om jeg måske larmede helt vildt af åndenød, det kan man jo ikke selv høre med fuld knald på Ipod'n.
Sad i 15-20 min. inden jeg trak overtrækstøjet på og kørte hjem.
Da jeg så kommer ud i bilen og skal bakke, så ser jeg mit ansigt i spejlet - jeg er KNALD RØD i ansigtet - ligner en der har fået ½ time for meget i solarium. Jeg er kridhvid om vinteren skal siges.
Så måske det var det der så lidt sjovt ud :D.

Fik også en herlig overraskelse da jeg skulle løbe. Fandt min "løbeliste" på Ipod'n - der stod NY løbeliste. Den nåede jeg aldrig at få løbet efter den blev lagt ind. Har fundet musikken ud fra skridthastigheden, så det passer sammen. Det kan man gøre
her. Af musik var der dog ikke de store overraskelser, da det jo er over 1½ år gammelt ;).

Nu vil jeg svinge støvsugeren en anelse inden maleren og mindsten kommer hjem. Vil høre om vi skal køre ned og handle ind til den store livsstilsændring :) - kan ikke vente, vil igang NU.

Løb med DGI program uge 1 - dag 1
Crosstrainer 15 min.

torsdag den 24. februar 2011

Endnu et tiltag...

er gjort, ud i at skulle tabe sig og blive sundere og GLADERE :).
Var forbi motionscenteret i går og fik mig meldt ind (formiddagshold 6-13). Der er nu 3 spinninghold om formiddagen hvilket jeg er vild med.
Så det, løb på bånd og crosstrainer - det er de 3 ting jeg vil starte ud med.
Så i aftes fik jeg så gjort tasken klar, tøjet vasket - det der nu er tilbage jeg kan passe, og det er ikke meget må jeg sige - men mit Garmin løbeur passer dog endnu *GG*.
Havde regnet med at skulle starte den 1. marts - så der blev jeg lige taget med løbebukserne nede.
Ville så tage afsted i dag, men så er "lillebilen" ikke hjemme - mellemsten låner den om onsdagen, hvor hun går til saxofon, DARN da også.

Dagen i går blev noget træls. Maleren kom hjem 08.30 og spurgte om jeg kunne køre ham på Vejle sygehus, på øjenklinikken.
Han havde været hos egen øjenlæge pga. af pludselig tåget syn. Var der hele mandag, væk tirsdag, og kom tilbage da han skulle slukke vækkeuret onsdag morgen.
Afsted det gik, og så sad vi ellers i venteværelset i 2½ timer.... nøjs de var lange altså.
Blev undersøgt i ½ time af øjenlægen, som så kom med en laang forklaring. Men diagnosen er.....ALDERDOMS tegn :O.
Han har syn med mere end -6 på begge øjne, og derfor han opdager det så tydeligt.
Hun fortalte så, at hvis han så "lynglimt", og det ser ud som om der bliver rulle et gardin for ude i periferien, så skulle han kontakte øjenlægen eller vagtlægen.
Hmn, lysglimt - det har jeg selv opdaget flere gange når jeg gik i seng, og om natten er jeg vågnet og har set lysglimt.
Så det huede mig ikke at høre ordet, aldersrelateret - kan det være torden, eller "kornmod" jég har oplevet monstro....



Det der faktisk gjorde ventetiden så lang og træls, var den megen larm og uro der er i sådan et stort venteværelse.
Jeg sad og funderede en del over, hvordan folk opfører sig i det offentlige rum altså.
2 søstre havde en 93 årig mor med - mellem halv og hel døv var hun - det er sq* belastende at sidde og høre på de råber til hende, og så gentager hvad hinanden sagde.
Mobiltelefoner bliver der også lystig talt i - eller rettere RÅBT i. Som om "telefonholderen" syntes det er dejligt at kunne tiltrække sig noget opmærksomhed (de opdager sq* aldrig at den faktisk er negativ den opmærksomhed).
Sekretærerne sad højlydt og talte om deres privatliv - og jeg mener virkelig HØJT - det hører da ingen steder hjemme i min optik.
Jeg forsøgte det bedste jeg kunne, at koncentrerer mig om at læse, men det jo ikke længere en af mine "spidskompetencer", at lukke ting ude.
Uheldigvis var Ipoden flad, det plejer at være løsningen.

Så det var en meget udmattet malerkone der kom hjem i går eftermiddags. Så maleren der nu var 5 timer bagud med sin arbejdsdag måtte arbejde aften. I sidste ende gik det så ud over mindsten der havde en træt og deraf pirrlig mor, som ikke kunne rumme lektielæsning, badning og opdragelse. At skulle sige det samme 5 gange kan være svært at gøre på en ordentlig måde når man har det sådan.
Men heldigvis får vi en ny chance i dag :).


Nupo'n er ved at være sluppet op, og godt det samme.
Man skal jo måle sig siger de kloge, så det forsøgte jeg.
Havde målt mig da jeg startede - da jeg så 4 uger senere skulle vejes, målte jeg mig igen. Tab i cm om maven var 3 - TRE.......
Det er så først nu det rigtig er sevet ind hos mig, at jeg faktisk har levet af pulver uden der er sket alverden.
Så NU skal det bare udryddes i en fart. Ja, jeg er lidt pege - ud skal det jo ikke smides når nu det er købt og betalt i dyre domme - men det er heldigvis aldeles SIDSTE gang jeg skal gør dette forsøg.

Mandag skal ældsten atter til Kiropraktor i Vejle, så kan jeg få købt lidt flere ingredienser, og tirsdag, så gå det løs efter LCHF principperne og vi ser hvad der sker.
Maleren døjer med gigt og psoriasis, så det bliver sjovt at se om det gør nogen forskel.

Om 4 dage kan jeg kalde mig RØGFRI i hele 2 mdr. :D - tænk engang. Ved nærmere eftertanke, så er det måske mit forbrug af Nupo det gjorde det muligt ;) - så er det jo ikke totalt spildt, og taget på har jeg ihvertilfælde ikke :).

Så har jeg lige rodet med den dersens "blogroll" igen. Nogle af de sider jeg ville følge dukker ikke op opdagede jeg lige i dag - så NU har jeg lige forsøgt mig igen, og det ser ud til at virke. Ved ikke lige hvorfor de blogs bare var "parkeret" - men jeg skulle bare trykke "blogs jeg læser" igen.
Nu vil jeg forsøge mig som følger på endnu en side, og se om jeg da ikke kan få det til at virke i 1 hug.

tirsdag den 22. februar 2011

Jeg er edderspændt...

RASENDE ......
Nu kan jeg bare ikke igen - de sidste blogs jeg har tilføjet med som følger af - de optræder IKKE på min blogrulle - FUCK det er belastende - jeg har siddet sååå længe nu, gør det samme igen og igen

Jeg går ind design - her er listen "blogs jeg læser fast" - men den vil have webadresser, der er et sted jeg kan sætte prik, og den så selv tilføjer de sidste jeg har meldt mig på.

Kommer en venlig sjæl forbi, HJÆÆLP please - maleren siger på forhånd tak ;).

Kvinder og teknik....

ja jeg fatter altså ikke noget - mine kommentarer til de 2 søde kommentarer - de er VÆK - eller jeg kan ikke se dem - fatter nada - så jeg må have fundet ud af hvorfor i dag. Og det var så den tirsdag - eller :O.

Dagen i går startede med maleren lige kom forbi med en pakke. Jeg måbede og fattede ingen, posten kommer først ved 15 tiden, hvor jeg jo ikke ville være hjemme.
Men maleren var smart, han fik en pakke til mig af posten da han (posten) var på værkstedet med post til maleren :).
Så jeg flåede kassen op da det langt om længe gik op for mig hvad den indeholdt, nemlig denne :) 

En 10 år gammel taske som er sprit ny - uha det er guld for mig. Så måtte tage den med på dagens tur, havde jo slet ikke tid til at undersøge den og glædes inden jeg skulle afsted.

Turen gik først til Vejle, her havde jeg bestilt en tid hos en skøn kiropraktor til ældsten. Har været der med mindsten, så besluttede at få hende til at kigge på ældsten. Hun døjer med lænd og ryg, men der er ikke noget galt siger de kloge :s.
Hun rekvirerer billeder, og vi skal komme igen næste uge - mente hun har en lille skoliose og derfor sidder hendes bækken måske skævt.

Så måtte vi jo lige se gågaden når vi var der - og what to say andet end ups. Ja, vi kom til at nappe lidt udsalg. Først hos Fleur - her købte jeg 6 par fars farvede trusser. Mangler jeg til sommergevanterne der er hvide. Købte 6 par, ialt kr. 200 - sparet 700 :).

Så gik turen til Bahne for at se de nye forårsvarer - jeg sværger - det var bare det vi skulle. Udsalget er jo læænge overstået. Men så havde de så lige Mentor støvler sat ned med 900 :O.
Ekspedienten sagde det gav 5 kg vægttab med højde under fødderne, SÅ slog jeg til - så nu er min BMI under 30 *GG*.



Har aldrig haft fodtøj med kilehæle, har ikke kunne lidt dem - når jeg så laaangt om længe har vænnet mig til dem, så er de so last year.Men nu greb jeg så chancen, har kigget på dem længe men syntes de var for dyre. Ældsten nappede nogen magen til.

Normalt fortæller jeg jo maleren om de gode kup jeg har gjort, og som regel har jeg så købt et eller andet for noget af besparelsen. Så det er standard A1 her - "hvad skal du så have for dem", når jeg glad fortælle om de kæmpe besparelse jeg har foretaget.
Men nu har jeg besluttet mig for at spare besparelsen OP - jow jow - ialt besparelse kr. 1.600,- indtil videre.....


Så gik turen til OUH - og bagefter hjem til hjerte veninden min på fynsland. Her var kram, kaffe, snegle og udlån af en VÆGT - ja nu kan jeg så også blive vejet.

Jeg tænker meget i LCHF for tiden - det tiltaler mig - ikke som en kur, men en livsstil - maleren er også ved at være mør.
Nu har jeg været på DDV 3 gange og tabt mig (meget langsomst sidste gang) - men det er ikke en måde jeg kan leve på resten af livet. De første 2 gange var alene, bare med de overordnede "regler" og så afkrydsningskemaerne.
Den sidste gang gik jeg til vejning hos DDV, og her gik det uendelig langsomt. Nu var der pludselig mange flere regler, og masseproduceret mad til at spise.
Det er blevet en FOR stor "forretning" nu - det handler om penge i kassen. For at få det opfindes en masse mad, tilsat underlige ting som jeg faktisk slet ikke ønsker i min mad, slik med kunsige sødemidler, essencer - you name it - alt kan købes i en DDV bod.

Når jeg kigger på LCHF dukker der så andre ting op, ex. paleo som jeg aldrig har hørt om heller, eller stanaldermad. En helt ny verden åbner sig.
I Sverige (tildels Norge) er LCHF meget fremme - men her ser jeg jo at der også er ting produceret til LCHF - det bryder jeg mig så ikke om.
Men jeg tror man kan leve på LCHF måden, UDEN andre varer end dem man kan købe i alm. forretninger.
At droppe kornprodukterne er en af tingene - så vil jeg altså ikke til at købe "erstatningsbrød".
Nej, det skal laves af de ting der nu engang er tilgængelig hos købmanden.
Købte Sukrin i går - et naturligt - gentager lige NATURLIGT sødeprodukt med O som i nul kulhydrater, ingen påvirkning af blodskukkeret.
Det forestiller jeg mig kan bruges i hjemmelavet is, og til hjemmelavet jorbærmamelade og saft.
Det kommer an på en prøve - jeg er ved at køre livet i stilling til udfordringen :).


De overordnede regler som jeg har fanget er:
Få kulhydrater derfor ingen frugt, brød, pasta, ris, kartofler eller rodfrugter. (ej heller majs og ærter tror jeg).
Men derimod æg, ost, mælkeprodukter, alt kød, fisk og det er de fede af slagsen.
Ingen øl, det er flydende korn, så derfor vin.
Højest et kulhydrat indhold på 5%  :O.

Dette er vist de regler jeg vil læne mig op af i forsøget.
Men stadig gælder 2000 kcl. reglen jo - jeg skal så bare nøjes med mindre når jeg skal tabe mig.
Fanatisme har efter min mening aldrig ført noget godt med sig, så når jeg engang rammer "drømme BMI'en", så vil jeg da have lov at skeje ud, med en kage til søndagskaffen, eller en øl efter havearbejdet, hvis da ellers jeg har lyst ;).
Hvis det er en livsstil, så skal der være færrest mulig regler for at virke for mig - så det må så være den første regel :O.





søndag den 20. februar 2011

Søndagstanker....

Mindsten og mor har været i bio - maleren foretrak at blive hjemme og gøre rent - så fin fordeling syntes jeg. Tænk engang - den havde chill factor - DET VAR TEGNEFILM - hvad sker der lige altså.
Men Rapunzel var hvad vi så, og som satte tankerne igang til et skriv.

Søvnen driller igen - det er den antidepressive der driller, får hjerte banken. Svært at sove når kroppen har det som efter en lang kort løbetur. Så jeg vender og drejer tanker - har dog glemt det meste når det bliver morgen - noget kan jeg dog huske - ønsket om en hund.

Har haft Amerikansk cocker og Afghansk mynde, gået på udstillinger og til træning. Så jeg startede med at kigge en lille "bomuldshund", gerne noget pelspleje til mig nemlig, og en der kan være i teltet.
Endte så pludselig på den kennel vi købte Amerikanerne - åååååh, jeg må eje endnu en. Luftede tanken på puden for maleren - det syntes han lød som en usædvanelig god dårlig ide. Jeg fik fortalt om de hunde ønsker jeg har, så nu er han mere rolig. Både køn, farve spiller en stor rolle - og der er vist lange udsigter til at få dem indfriet, om overhovedet. Men viser lige et billede af ham der kunne være far til drømmen - sådan skal den se ud, og være af hun køn.



Forstår ham egentlig godt - hvad vi har brugt af energi og penge på diverse hundeforanstaltninger, det er ikke småting. Så han ser bare arbejde forude.
Men til en start kan jeg jo forhøre mig om fremtidplanerne på kennelen, om der sådan en på tapetet til mig :).

Har jo haft bogen "dig og dit klædeskab" på natbordet gennem noget tid, og må sige her ikke var noget for mig at komme efter. Altså lære bør jeg, men syntes ikke lige hun havde de store guldkorn. Et enkelt citat jeg ikke engang husker nu.
Men tanker har den måske alligevel have sat igang.
Drømmehåret er tykt - krøllet og langt - noget i denne henretning (tøjstilen er også lige mig).



Fakta er, det er knapt skulder langt - fint - glat OG GRÅT.
Eller under striberne er der meget gråt.
Dette overvejer jeg så lige at gøre noget drastisk ved.
Tænker på at trække farven af og farve det helt gråt :o, og så lige for at give det sidste, klippe det som denne frisure :O



I know - det er da fra den ene yderlighed til den anden - men sådan er jeg - enten/eller. Så det ruger jeg lidt over, og vender med frisøren næste gang.

Tøjstilen har også lidt krise - den må gerne opgraderes til
mere rock chick - men det er sq* svært at opdrive i min str. Er vild med bohemian, men hvad så, går det så med den korte GRÅ frisure....
Uha, det er store spørgsmål at rode med om natten.

Tilbage til filmen og Rapunsel. Her faldt de for mig vise ord - at får man sine ønsker opfyldt, så skal man jo bare ønske sig noget nyt....

Så jeg vil lave mig en ønskeliste - noget får jeg, andet ikke - men minderne ønskerne har jeg dog lov at ha'. Apropos minder, mindes faktisk ikke hvornår jeg har haft ønsker, er da en fest at have ønsker - ingen regler eller begrænsninger :).

Ønske og Drømmeliste


Tykt, langt, krøllet, irsk rødt hår
En black and tan Amerikaner tæve
BMI på max 22,5
Mindre og højere barm
Bedre  godt humør
En tyk  motionsveninde
Gå Caminoen


hmn.... det vil jeg tænke videre over......tror begyndelsen til de andre ønsker starter med ønsket om godt humør......

HØJ sengetid her - skal med ældsten på OUH i morgen, og til Kiropraktor i Vejle - så der skal soves igennem inden.

lørdag den 19. februar 2011

Lørdags pasning...

af svigerfar er dagen gået med, ikke dårligt.
Han har trisset rundt og hygget sig håber tror jeg - ingen der skælder ham ud, eller herser med ham her. 
Han har parkinson, og aller aller værst, parkinsondemens :(.
Han er hårdt medtaget efterhånden. Når han bliver sat af bussen udenfor sit hjem efter pasning på plejerhjemmet (4 dage om ugen) kan han ikke længere finde ind selv.
Jeg bad maleren medbringe svigerfars julegave i dag. Havde købt 24 lækre farveblyanter og en Mandala bog til ham.
Så mindsten, bedstefar og jeg sad og malede til afslapningsmusik, men maleren lavede lasagne. Rigtig hyggeligt.
Jeg syntes det er så synd for ham, alle de mange ting han kunne, nu kan han ikke noget mere. Lysten til at forsøge har han mistet - når ikke det bliver godt som for, så vil han slet ikke forsøge.
Den proces han gennemgår er barsk og lang. Han ser hvordan han bliver, har været i aflastning blandt de demente gennem flere uger, det er sq* ikke for tøsedrenge. Hans irritation over ikke at kunne huske og færdiggøre sætninger - hvad har han så snart tilbage.

Her til aften har jeg så kastet mig over at få flyttet blogs jeg læser fra mine "favoritter" og på listen her. Meget meget lettere, hvis ellers man kan finde ud af det. Men heldigvis kan alt jo googles - hvilket faktisk også gik galt. Men NU virker det, efter flere timer.

Nu vil jeg forsøge at linke til en side, hvor der udloves den lækreste søde bænk - så det er nok HØJ sengetid inden jeg har aflsuttet det.

NÆH - det tog godt kun ½ time - hvor stort.
Så nu vil jeg melde mig til og håbe det bedste :).
Maleren og mindsten ser "Lotte der blev usynlig" - har jeg set med de store, så det er hans "tur".

fredag den 18. februar 2011

Depressionsmedicin..

eller nervemedicin som der står på noget af det :s. Blev sat 10 mg op fra i morgen, så nu håber jeg at komme lidt længere ovenpå og ikke bare måtte nøjes med at føle glæde 1 gang hver halve år.
Går så til gengæld 10 mg ned i natmedicinen - håber det nedsætter appetitten så - ellers må jeg stoppe helt med den.

AM på DT spurgte om jeg evt. ville være interesseret i at være del af en gruppe, da de måske opretter sådan en indenfor nærmeste fremtid. JAAAAH tak - det vil jeg rigtig GERNE. Har før været del af en gruppe, det var rigtig givtigt - så håber det bliver snart.
Jeg bliver skroller af at gå her med mine egne tanker, skal have dem ud og gerne vendt med andre, som til gengæld får lov at vende sine med mig :) - how lucky can you get *GG*.
At vende dem med maleren kan jeg også, men sq* ikke det samme som en Quinde og slet ikke som en der har haft det som jeg, har han da heldigvis ikke.
Til gengæld har han podegra ganske som Kaptajn Vom i Knold og Tot. Anfaldet startede i aftes, så ikke meget sjov her i week-enden, den gør nass, men nu har han da fået noget medicin, håber det hjælper hurtigt.

Har fotograferet i dag - har lagt en taske ud på nettet - så nu håber jeg der er en køber til den. Kameraet løb tør, så jeg måtte lade, forsøge igen, lade og forsøge igen. Bliver ikke så gode med blitz -ryster sq* for meget på hånden når lukketiden er lang - så der skal mange forsøg til ;). Denne skønhed er det - helt sprit ny.



Vil såmænd gerne beholde den og bruge den selv - men der dukker jo fortsat gamle fine ting op på nettet, og skal jo have finanser til at købe noget af det ;). Kan faktisk ikke nænne at bruge den - har en i brun, den var "gået til" da jeg købte den, det kan jeg meget bedre.

Hvis nogen skulle kigge forbi og mangle skønhedsprodukter, så er der lige nu 10% rabat hos Beautybay.com indtil midnat søndag. Man skal bare skrive TREAT10 i feltet ved checkout.
Jeg mangler en creme og ved ældsten også gør. Kan faktisk betale sig, også når jeg kun mangler en enkelt ting.

Nu er der dømt fredagshygge - tror maleren har gang i nogle tigerrejer - så jeg må hellere spise med i dag ;).

torsdag den 17. februar 2011

Vinterferie...

med mindsten hjemme 24/7, det har jeg det så svært med. Gik ok de første 2 dage, men i går trak tænder ud og jeg måtte ringe efter maleren, som tog hende med på værkstedet. Det var meningen de skulle lave "Nulle" garderobeskab i denne uge, men det fik hun med hjem i mandags. Men hun eelsker at være der, at rode med træ og lave underlige ting - så det gik fint alligevel.
I dag skulle hun så have skoleveninde med hjem. Men veninden skulle passe en hund, så måtte mindsten om til hende. Det passer fint til mit overskud, heldigt nok.

Har sovet elendigt - har taget en "nat pille" væk i første omgang - jeg er fortsat så frygtelig sulten. Kan se et mønster nu der ligner det, da jeg tog voldsomt da jeg startede i behandling for mange år tilbage.
Jeg bliver så frygtelig sulten over middag, det fortsætter helt indtil jeg sover - det sidste jeg tænker på er hvad jeg skal have til morgenmad (men fik min Nupo til morgenmad ;).
Dengang arbejdede jeg aften - når jeg kørte kunne jeg lige nå at spise en pose M&M's inden jeg var der - når jeg så kørte hjem igen, så kunne jeg lige spise en mere. Der var altid 2 på bud - så gik jo ikke kun at købe en. Men det kostede 15 plus kg. Det ønsker jeg for alt i verden ikke igen - er overvægt i forvejen nu - var jeg ikke dengang - men har næsten været det siden.

Sytøjet jeg købte til mindsten er da vist et nr. for svært. Så vi fik slået nogle masker op og hun er begyndt på et halstørklæde - det skal være færdig til næste vinter :). Hun strikker af resterne af et Christel Seyfarth sjal, så det bliver fint i farverne.

Jeg kom lige til at købe endnu en taske for 10 min. siden - sikke noget :/. Er sq* svært når man har lidt "samlermani" og bare eeeelsker dem. Det der er det sjove er at finde dem på nettet til en "billig" penge - at købe til overpris hos diverse sælgere har jeg hverken lyst eller råd til - men støve rundt og holde øje og maile til sælger om en pris, det syntes jeg er sjovt og fylder disse lange vintermåneder. Lige et billede af det sidste "kup"


Håber sq* min næste "passion" bliver i den billige afdeling altså - knapper eller lignende *GG*.

Jeg har lige fået mine billeder ind af døren, så nu kan jeg komme videre med albummet.
Solen skinner og jeg sidder bare her inde og sidder (og er SULTEN).

Var i motionscenteret for at melde mig ind sidste uge. Har været ude af deres system knapt 2. mdr., og så ville de have 299,- for at melde mig ind igen - så jeg gik. Har så fundet ud af det er efter 3. mdr. ude de kan kræve de 299.- i indmeldelsesgebyr - så jeg skal derud igen. Hader når folk ikke har styr over deres ting altså.
Så nu bliver det ikke før d. 1. marts jeg bliver indmeldt - trælst.

Jeg leger lidt med tanken om at sætte en annonce i lokalavisen. Det ville være hyggeligt at have en at træne sammen med. Omgangskredsen arbejder, så der er ikke nogen - der må da være andre end mig der mangler en "legekammerat" om formiddagen.
Men vi får se.

mandag den 14. februar 2011

Så er foråret kommet....

eller hvad. Der er myrer på badeværelset, det er gerne det første tegn på forår her - men det holder da vist ikke i år, med lovning om 5-10 cm sne i nat, week-enden 10-12 minus grader. Der blæser en kuling, så mit hummer der ligger i modvind er temmelig koldt.

Jeg bliver vanvittig af det blæseri - parabolen hopper så det er umuligt at se tv.

I dag har mindsten, ældsten og jeg kørt mellemsten til lufthavnen i Billund. Hun skal til Norge på venindebesøg hos en gl. efterskole veninde - et af de venskaber som vil vare ved resten af deres dage tror jeg. Hyggede med kaffe og kage derude, dog havde jeg en Nupo karamelbar med derud. Den er slet slet ikke dårlig, så har provianteret 8 nede i Fakta i dag.

Fik en krammer og kys af maleren da han var hjemme til middag - det er hvad her bliver gjort ud af valentinsdag - og helt efter mit hoved'. Fik også brev af mindsten.....



Så bliver det jo ikke bedre :) - 2 skriftlige og 2 live kys på en og samme dag.

Jagten er gået ind på mandelmel i dag - men dog uden held. Skal med ældsten til Vejle og Odense på mandag, så håber jeg er heldig i den lækre butik der ligger derinde. Så vil jeg kaste mig ud i nogle eksperimenter - er jo smartest at gøre det mens man selv er på Nupo, og det er de andre der så skal stå for skud.

Vi var også nede og få aflevert en cd-rom med billeder til fremkaldelse, de er færdige i morgen og jeg kan komme videre med albummet. Fik også mindstens fødselsfilm med som bliver lagt over på dvd - det bliver fantastisk når hun skal se den - det glæder jeg mig vildt til :).

Så noget i aftes om medicin og placebo. Bliver sq* vissen over det altså. 9 ud af 10 depressive behøver slet ingen medicin, da det er troen på den hjælper der gør, at den overhovedet har nogen virkning. SOM OM DER IKKE ER FORDOMME NOK I FORVEJEN, nu bliver der så lige båret mere ved til bålet om at man bare skal "tage sig sammen". Bare tænk positivt og så går det jo over af sig selv, aaargh.

Nupo dagen blev lidt ødelagt her i aften - maleren lavede pandekager. Syntes han hører til i ferien. Så jeg faldt altså i, men dog ingen sukker eller syltetøj.
Heldigt der kommer en mulighed for at gøre det godt i morgen igen.

Malerens fødselsdagsgave er nu bestilt - nøjs jeg glæder mig til at se hans ansigt.
Vi har spist pizza om fredagen de sidste 7 år - helst hjemmelavede. Så nu har jeg bestilt denne fætter

Han skal have herre frokost på dagen, så der er mange stærke hænder til at bære den ud af bilen og på plads - skal nok være kort efter de er kommet kan jeg tænke mig ;).
Uha hvor jeg glæder mig nu jeg fandt ud af den ultimative gave.


søndag den 13. februar 2011

Sulten fortsatte....

indtil nu. Jeg kæmpede en kamp, men fredag gave jeg fortabt og spiste i løbet af kort tid 200 gram marabou med nødder :/. End ikke dette hjalp - maven kunne ikke rumme mere, men hungeren var der stadig. Snoller blev det også til i aftes da vi så "min søsters børn" på skiferie - de to store var hjemme til fifahygge.
Har nu tænkt at det måske var medicinen der har skylden, men efter et tjek i kalenderen da jeg gik i seng, tror jeg årsagen ligger i måne kalenderen.
Smøgerne er stadig kvittet - har 20 liggende - men det er sulten der er langt den værste pt - omend jeg har haft krise.

Det med kost er blevet noget af et større "læseprojekt" jeg skal i gang med. Hælder mere og mere til de, som mener hele misæren om overvægt ligger i kulhydraterne, og ikke den animalske fedt.
Så det vil komme an på en prøve senere. Maleren er med på at gøre et forsøg - og måske kan vi være heldige, at der er en bedring af hans pso.

Lørdagen gik med at sætte billeder i albums. Mindsten har flere gange ytret ønske om et album med HENDE at bladre i. Så kastede mig over det i går - sikke et arbejde med at få dem lagt i rigtige rækkefølge, der er jo mange hundrede. Opdagede der mangler at blive fremkaldt en film midt i det hele, så nu er jeg gået i stå ved 1. års fødselsagen. Så i morgen må mindsten og jeg ned til fotohandleren og have billeder fremkaldt - hun har jo ferie, så noget skal tiden jo fordrives med.
Købte et bette kit til hende i Netto den anden dag - det får hun i morgen.



Maleren havde hentet morgenbrød, nænnede ikke at skuffe ham, så måtte spise af det ;). Avislæsning og alm. formiddags hygge her - nu er maleren og mindsten så kørt på værkstedet. De skulle lave et skab til build a bearen "Nulles" tøj - stort projekt som mindsten har lavet tegninger til. Nu går så jagten ind på bøjler - mor her har nemlig effektivt smidt bøjlerne der fulgte med tøjet ud - så nu har hun ingen. Hvem kunne da også vide dette var på tapetet.

Sneen har atter vist sig - der ligger et par centimeter - vinden piver om hjørnerne - så jeg er bange for foråret er sat på stand by lidt endnu - ÆV. Jeg hungrer efter forår og udeliv og ikke mindst sol. Må have min lyslampe sat til herinde så jeg kan surfe og "sole" samtidig, det lugter da lidt af forår så.

torsdag den 10. februar 2011

Åh jeg sulter....

det er da helt vildt. Startede i går med sulten, og det fortsætter i dag. Er nu gået ind i min 5. Nupo uge, syntes nok jeg burde være hærdet nu. Har spist 1½ pakke Gajol, sukkerfri naturligvis ;) - 1/5 plade 87% chokolade - en "sund" bar, og det fortsætter.......altså sulten. Er bange for det er cigaretterne der spøger - at det er det jeg mærker - syntes faktisk det ligner hinanden.

I dag har jeg været på "genbrugsen" - ledte efter noget til at putte på mine stolesæder - de gør ondt i røven. Ved ikke lige hvad det er jeg leder efter før jeg falder over det, sådan er det tit.
Nøjs der stank af cigaretter det ene sted (der er 4 i byen) - ikke så jeg tænkte WaUW jeg må ryge - men fuck hvor det altså stinker. Jeg har altid haft en super sentitiv næste, og har altid kunnet lugte "mig selv" når jeg har røget, og har altid syntes det stinker.
Måske jeg kunne bliver "parfume dufter" - der må da også være en grund til jeg har fået så stor en næste *GG*.

Så 2 kommoder - men "mangler" vi jo ikke - har masser af gl. umalede møbler - men søde var de.

Bladdag er det - så købte blade og har så hygget mig med læsning. Men først efter at have støvsuget hele matriklen, og sat vaskemaskingen igang. 
Det giver sådan en fornemmelse af at "gøre" noget når den kører :). Tennisalbuen er altså ikke vild med at støvsuge, håber den bedre kan lide gulvvask.

Har besluttet at NU overtager jeg rengøringen og systematiserer det, som et helt nyt tiltag. Så i morgen står den på gulvvask :O - husker ikke hvornår jeg sidst har vasket gulve - men manden min (maleren) købte en ny gulvvasketing sidste uge - så håber det går som en leg i morgen.
Tydeligt tegn på jeg har fået det bedre, så jeg må bøje mig i støvet og sige - JO jeg har en depression igen.

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal tænke - men enten har jeg et meget kreativt barn - eller også er det forstadie til en "clutter" som de viser på TV3 om onsdagen :O.
Tror dog det er kreativiteten der gør sig gældende - mellemsten "fejler" nemlig det samme.



Sådan her ser der ud allerede 4 dage efter sidste oprydning og rengøring - og så ser man slet ikke alt det udenfor billedet.

I går brugte jeg lang tid på at tulle rundt i blogland - nøjs det er KÆMPE stort. Læser nogle steder henvisninger til diskussioner der har fundet sted i "blogland". Så bliver jeg helt bekymret, er det nu noget jeg skal kaste mig ud i - altså "bloglandet". Et land, hvor der findes regler jeg slet ikke aner noget om endnu. Hvis jeg holder mig hjemme på matriklen, så gør jeg jo ikke noget "galt" - men gider jeg nu også det.....
Nej, jeg vil jo ud og mærke hvad der foregår på den anden siden af hækken - møde nye mennesker igen - og finde en ny mening med det hele.
Så til en start har jeg knaldet et ansigt på bloggen - uha det er grænseoverskridende, mellemsten fik også lov at "kigge med" i går.
Nu vil jeg så også kaste mig over at bliver "fast læser" på nogle blogs - ved ikke hvad dette inderbærer - men har fundet ud af det vist er en meget lettere måde at gøre det på, fremfor at lægge dem under favoritter. 

I aften er det venindebesøgs aften - kan mærke jeg har meget mere overskud til det nu - er jo skønt.

Så smuttede den sidste ½ pakke Gajol :O.

onsdag den 9. februar 2011

Glædelse....

kan jeg mærke i min mave :). Besøgte min mor i går, og da jeg så kommer hjem havde manden min lagt bordpladen på herinde i mit hummer. Nu er det færdigt og jeg er SÅ GLAD.
Vidste slet ikke hvad jeg skulle stille op med boblerne i maven - tage en smøg på det havde jeg lyst til, lige det ekstra krydderi ovenpå nydelsen - et glas vin at fejre med, eller noget "uartigt" mad af en art. Ingen af delene duede. Så sagde mindsten jeg véd hvad vi kan fejre med og frem kom :

Cola light og nødder :) - så vi hyggede og nød mor var glad  helt ned i maven, for første gang i meget meget lang tid.

Mit nye hummer har jeg foreviget - nu skal jeg så til at indrette mig, have lavet en opslagstavle osv.
Mangler også en ordenlig stol, en gammel, slidt og billig en - lige den rigtige. Nu må vi så se, hvor længe der går før den dukker op.









Her ses svigerfars gamle tapetserbords bukke - jeg elsker maling pletterne, og at de er slidt på "fødderne" så man kan se de er blevet brugt.
Arkitektlampen er også en gammel svend, med masser af patina - I Like :).

I dag har jeg så hamret lidt, knaldet nogle af mine tasker op, de skal hænge og hygge om mig. Også gamle, min passion.
Løb tør for stålsøm, havde fået 4 af manden min - så er bange for han ikke aner HVOR mange tasker jeg har liggende :O.
Jeg ledte i ½ time og fandt så 2 ekstra jeg vidste jeg havde gemt på et tidspunkt. Stålsøm er et must her hjemme, så jeg må ud og købe en pakke til - kan ikke undvære dem.





Min mor og jeg var på en lille tur i går, og da vi mødte en boghandel på vejen, så måtte jeg lige ind og kigge og fandt følgende :



Ialt 100 kr - jeg sparede 420 :D - lige noget der passer mit kregler hjerte. Så nu glæder jeg mig til at se om der er nogle fif til garderoben - er den jeg har kastet mig over som natlæsning først.
Havde gang i "Grill" af Ib Michael - men den var for rodet for min hjerne.

Mandag fik jeg massage - SKØNT. Tennisalbuen driller stadig, så må vist have bestilt en tid til akupunktur. Nu er den snart 1 år gammel. Kan ikke bære, hvis ikke den virker til foråret, når jeg skal uuuuuud. Hovedet vil ikke som engang, når så kroppen heller ikke vil - så er det sq* deprimerende, hvad skal man så lige foretage sig - ud over at købe tasker :O.
Så jeg må afsted med den snart.





mandag den 7. februar 2011

Vejning....

eller, rettere, mangel på samme. Nu er der gået 4 uger på Nupo, og jeg skulle på vægten i morges. Vægten er gået i udu. Kan kun indtaste højde, køn, og andre finurlige ting til udregning af BMI - den vil bare ikke. Da jeg forsøgte mig med en vægt derinde i programmet sagde den minus 4 kg, hvilket jeg ved og kan mærke ikke er korrekt. Så det er nederen - men jeg fortsætter ufortrødent lidt endnu - har mere pulver tilbage.

Jeg pjækkede fra fødselsdag lørdag - eller pjækkede og pjækkede, det gjorde jeg ikke, men meldte afbud, hvilket jeg ikke mindes at have prøvet før. Jeg ville bare ikke tvinge mig selv til en fest og bruge en masse energi på at være festlig og small-talke og være endnu mere i underskud når jeg kom hjem. En af de ting der tager mere end det giver, selv for en festabe. Så mindsten og jeg så Olsen banden, og hun sov i fars seng, så ren hygge. Far festede og kom hjem 04.30, efter en dejlig aften - så godt jeg ikke var med (så havde den været 05.30 ;).

I går gik vi en skøn tur i skoven - ved ikke helt hvorfor det var så specielt kønt derude, men tror måske det var fordi det regnede lidt, mossen (min ynglings "ukrudt") ligesom lyste op.
Fandt også sjov gevækst på et træ, lignede et barn der kravlede op.
Men havde ikke noget kamera med, men tager derud igen, MED kamera snart.

Forrig uge satsede jeg på ebay - bød på en gl. Balenciaga, men der var kun 1 billede, og det var virkelig dårligt. Men annoncen blev lukket inden min email var blevet besvaret. Efter et par dage kom der svar :O - hun ville gerne sælge tasken, men havde lukket alle sine annoncer (havde vist glemt at skrive et eller andet i dem).
Jeg sendte penge og ventede spændt.

Fredag kom den så - en skønt gl. taske - snørren mangler (havde hun sagt), lynlåsen ligså (tror aldrig denne har haft en)



- men men - da jeg tjekker mærkaten invendig ser den sådan her ud



Le Dix har jeg erhvervet mig :D - et fantastisk køb for en taske fantast som mig - juble - hoppede rundt i køkkenet.

Jeg har besluttet at hænge mine taske op herinde i min hule - eeelsker dem, så kan jeg nyde dem, istedet for de ligger gemt i dustbags.
Har lige sat min mens Day til salg, håber at få den skudt af, da jeg har budt og vundet en anden gammel skønhed.

Fredag havde jeg besøg af rengøringsalfen - men det er altså ikke nogen succes, af flere årsager.
Jeg har tænkt en del over, hvad det lige er der gør, at jeg ikke bare kan nyde der bliver gjort rent for mig. Nu har jeg knækket koden - jeg er ud af en arbejder slægt - og det er ikke tilladt at lade andre tage slæbet for sig - man skal selv, også selv om man ligger ned. At bruge unødige penge på den måde er fråds. Det er at springe over hvor gærdet er lavest, eller at "sy med lang tråd" er ikke "comme il faut".
Så her har jeg lidt at arbejde på - for faktisk så syntes min hjerne jo det er helt OK at gøre det bedste for sig selv - men er sq* svært når opdragelsen siger noget andet. Og ikke mindst når den slægt fortsat har de samme gl. værdier og ikke ser værdien af at passe på sig selv.

Noget helt andet er måden de gør rent på. En fiberklud i rent vand - ikke engang en spand har hun med sig. Tingene bliver heller ikke tørret af, kun fladerne. Det er efter mine bedste overbevisninger ikke "rengøring" - så tror da pokker jeg ikke følte her var rent - for HER VAR IKKE RENT.
Håber jeg snart har overskuddet til selv at "holde hus" igen - både billigere og bedre ;).

Men her gemmer der sig også en opgave. Har funderet over, hvorfor det lige er, jeg hader rengøring så meget. Ikke let at høre jeg har lidt af noget der tangerer rengøringsvanvid.
Jeg syntes det er ganske forfærdentligt at bruge mit sparsomme krudt på at gøre rent - at være degraderet til en hvis eneste formål med livet er, at gøre rent og rydde op efter andre.
Jeg er kommet frem til, det er pga. der er så lidt positiv aktivitet i mit liv. Livet føles formålsløst når man er depressiv, og en negativ aktivitet som rengøring gør det kun værre, specielt når der ikke er nogle positive aktiviteter til at opveje det. Så jeg skal have fundet nogle positive aktiviteter - og det kan jeg først når jeg er lidt længere oppe af hullet.
Men jeg er på vej op af kan jeg mærke - DARN at jeg skal være så firkantet og ikke bare kan lytte efter hvad "de kloge" siger.

onsdag den 2. februar 2011

Cliffhanger...

ja, har holdt mig hængende i neglene ud over afgrunden længere tid. Faldt ikke I afgrunden denne gang. Men om jeg fatter HVORFOR jeg da ikke bare kan indse og indrømme over for mig selv (og andre) at jeg har en depression. Jeg kæmper en indæt kamp for at overbevise om det modsatte, og hvem hjælper jeg så lige ved det måske. INGEN - ikke engang mig selv. Medicinen er så småt begyndt at hjælpe - kunne mærke en lille forskel søndag aften - græd mig ikke i søvn - ikke sorte tanker der kværnede rundt - så jeg samler al min optimisme og tror på et lysere februar.
Serquel prolonge er ikke for mig - forsøgte 7 dage uden at mærke en døjt - prøvede med 2 den 8. dag - uden at mærke en døjt - ud over min hjerne kørte dobbelt hastighed  når jeg kom i seng - ikke særligt befordrende for søvnen. Rigtig ærgerligt - havde håbet på de ville kunne afhjælpe nogle af alle de symptomer det gør jeg sidder her i mit lille selvbestaltede fængsel.

Influenza'en har ramt mig. Første mindstebarnet - så moderen - men her var mindsten da heldigvis rask igen. Var så ved at være rask igen - så kom 2. bølge lige - så nu hoster jeg fælt og stemmen har svigtet (hvilket der er nogen der nyder er jeg bange for). Lå med 2 tæpper og 2 vattæpper på fifaen og så håndbold søndag aften - manden var helt elendig og oppe og køre. Jeg bare FRØS - gik over 2 timer inden varmen kom - men SÅ blev der varmt.
Mandag måtte jeg på DT - og i går var jeg hos frisøren - noget jeg bare ikke kunne udsætte - men havde det meget bedre end frygtet. Så blev forkælet hos frisør. Fortsatte mit raid til Brande hvor jeg måtte eje et par army bukser jeg havde set på nettet. Hvad str. er det så lige en klog kvinde køber altså....... endte med en L - men syntes sq* de ser små ud (tænker de har fået L syet i forkerte str.). Så skal omkring ældsten i dag - så må hun lige prøve, og er de ikke meget for store til hende - så må jeg afsted og bytte dem til XL - selvom det altså ikke lige er drømme strørrelsen :/.

Herinde på mit hummer  er der nu dukket 2 gl. bukke fra svigerfars tapetserbord op - de er bare SÅ fine - med lø'vere på - de skal blive til bord. Vil så have en plade på der er tapetseret - så det bliver næste skridt - noget tapet.

Min Nupo kur går fortsat godt - har ingen anelse om hvad jeg har tabt endnu - men taber mig. Vejer mig lørdag morgen - ville vente 4 uger - men men men skal til 50 års fødselsdag lørdag - så er der altså ikke basis for en vejning mandag ;) - så bliver lørdag.
Har været rigtig rigtig sulten - men tror det var medicinen - syntes det forsvandt med Seroquellen - men har jo også haft influenza, det tar altså også sulten.
Jeg har kigget i tøjskabet - føles som der er multimange kg til jeg kan passe de bukser der ligger der - var faktisk lidt demotiverende vil jeg sige - så der holder jeg mig lige ude af foreløbig.

Rygestoppet kører også - er nu gået ind i min 2. mdr. som ikke ryger :D - og godt for det - med den hoste jeg har raget til mig.
Har stadig svært ved at se mig uden cigaretter når jeg skal nyde en kop udekaffe eller væksthusvin, er her det kommer til at trække tænder ud tænker jeg.
Lørdag bliver 1. store prøve - fest, musik og sang, vin og INGEN smøger. Men, kan da se en mening med rygeloven nu - jeg bliver ikke fristet over evne når det er ude det foregår - bliver meget lettere at holde mig i skindet. Har i øvrigt heller ingen cigaretter ;).


Havde regnet med at frekventerer fitnesscenteret fra denne uge - men det får lige vente - har stadig hedeture og føler mig lidt influenzaskvattet endnu. Satser på løbebåndet og crosstraineren. Kunne bare daffe ud - men orker ikke at trække i alt det tøj for at løbe den smule, det strammer sq* *GG*.
Så det er nu 6. gang jeg kaster mig ud i at træne mig op til 30 min. løb - lykkedes sidst UDEN skinnebensbetændelse - men faldt jo fra igen da det blev sommer. Så nu er det sidste gang, er så skide kedeligt altså.
Her crosstraineren kommer ind over - så kan jeg blive godt brugt alligevel, og uden at overbelaste mine stakkels skinneben.
Men er nok også bedre for dem at starte med lidt mindre vægt på.

På taskefronten er der sket lidt - faldt over en af de gamle - som var sat på e-bay til 50 euro. Nu venter jeg så spændt på at se hvilken tilstand den er i. Håber jo altid at være heldig - er jo det sjove, at finde det hele til det halve - men må se - der var kun et dårligt billede. Bare det ikke er en kopi, så er jeg på skideren med denne handel - købte ikke via e-bay - men brugte kun paypal.